Alicante lufthavn: Alicante Lufthavn (ALC)

Alicante Lufthavn

Alicante Lufthavn ligger ni kilometer sydvest for Alicante på den spanske østkyst. Det er indgangen til Costa Blanca, et vigtigt turistmål. Lufthavnen ekspederer en majoritet af internationale flyvninger. I 2004 rejste 8,5 millioner passagerer gennem Alicante Lufthavn.

Lufthavnen blev åbnet for nylig. Det blev indviet i 1967, stadig under navnet 'El Altet'. Den nye lufthavn erstattede den gamle lufthavn 'La Rabassa'. Siden åbningen er lufthavnen blevet udvidet, den sidste store renovering var i 1996.

Adresse

Adresse
Alicante Lufthavn
03071 Alicante
Spanien

Lufthavnskoder

IATA lufthavnskode: ALC
ICAO lufthavnskode: LEAL

Transport

Lokal transport

Tog

Alicante Lufthavn har ingen togforbindelse.

Bil, bus og taxa

Du ser mange busser på Alicante Lufthavn, men næsten alle af dem er lejet busser. Den eneste buslinje (C-6) til Alicante har et stoppested foran Ankomsthallen og kører hver 40 minutter, i hvert fald ifølge tidsplanen. En bustur til centrum af Alicante tager 40 minutter og koster € 1,00. Der er også busforbindelser til Benidorm og Murcia i samme busstoppestedet, men disse kører mindre hyppigt. 

Taxaer kører hurtigere til Alicante (15-20 minutter). En angivelse af priser: Alicante 14-18 euro, Torrevieja 50-60 euro, Benidorm 60-70 euro.

Fra Alicante er lufthavnen tilgængelige gennem motorvejen (Autovia) Alicante-Murcia. N-332 går også til lufthavnen. Fra Benidorm tager du hovedvej (Autopista) A-7. Frakørslen til lufthavnen er klar angivet på hver vej.

Biludlejning Alicante Lufthavn

Der er mange biludlejningsfirmaer, der opererer i Alicante Lufthavn: Avis, Atesa, Auriga, Centauro, Europcar, Europa Car, Hertz, Sol-Mar og Record Rent-a-Car. Du kan også reservere en udlejningsbil på forhånd ved hjælp af servicen EasyTerra tilbyder. De sammenligner satserne for flere udbydere i ét tilbud. 

Lufthavnsparkering

Modsat terminalen er parkering muligt. Priserne er € 1,50 pr. timer og € 15,00 for en hel dag. For langtidsparkering er der garager i det omkringliggende område af lufthavnen, som er en billigere løsning. De fleste af disse garager tilbyder en gratis pendulservice til lufthavnen.

Services

Services

Hoteller

Der er ingen hoteller i lufthavnen. De nærmeste muligheder er Holiday Inn Alicante-Playa de San Juan (tlf.: +34(0)96 515 6185) og den femstjernet Sidi San Juan Hotel (tlf.: +34(0)96 516 1300). Andre muligheder er Hotel Tryp Gran Sol, Hesperia Eurhotel og the Residencia Maya Hotel. For yderligere hoteller og onlinereservationer kan du gå til Booking.com. De har et stort udbud af hoteller med store internetsatser.

Butikker og restauranter

Costa Blanca Plaza er lufthavnens shopping- og gæstfrihedsområde. Du kan finde otte caféer og fire restauranter. Desuden er der tre toldfrie butikker og et par meget rare gaveartikler.

Bagage

Tjek din bagage grundigt når den kommer fra bagagebåndet.  Bagagefolket i Alicante Lufthavn er ikke altid velvillige. Du kan foretage klager på skranken ved bagagebåndene. Det er også den skranke, hvor du kan kræve malplacerede bagage. Du kan ikke opbevare bagage i lufthavnen.

Information

Der er en generelinformationsskranke ved check-in skrankerne (tlf.: +34(0)96 691 9100). Der er også en skranke i Ankomsthallen, men denne er kun åbent når den har meget meget travlt. Turistinformation findes på Valencia Turisme Bureau (tlf.: +34(0)96 691 9367) i stueetagen.

Forretning

Alicante Lufthavn har ingen konference faciliteter. Derfor skal du tage til Holiday Inn Alicante-Playa de San Juan (se Hoteller), seks kilometer fra Alicante. Der er en Ifach VIP-lounge på første niveau af Afgangshallen med telefon, fax og internet faciliteter (tlf.: +34(0)966 919 149). Denne lounge er kun tilgængelig for Business class-passagerer.

Handicappede

Handicappede kan blive sættes af lige foran indgangen til terminalen. Særlige parkeringspladser er også til højre for indgangen og lufthavnen har kørestolsramper og tilpasset elevatorer, toiletter og udgange. Kørestole er også tilgængelige.

Andre services

Du kan finde et apotek i stueetagen af terminalen, men apoteket er kun åben fra 10:00 – 12:00 og fra 16:00 – 20:00. Der er 24 timers førstehjælpsstation. Der er et vekslingskontor på både stueetagen og første etage. Der findes også pengeautomater. Lufthavnens politi er til rådighed på tlf.: +34(0)966 919 223.

Kontakt

Kontakt

Adresse
Alicante Lufthavn
03071 Alicante
Spanien

Telefon, fax, e-mail

Telefon: +34(0)96 691 9000 of 9100
Fax: +34(0)96 691 9354
E-mail: alc.calidad@aena.es

Lufthavnskoder

IATA lufthavnskode: ALC
ICAO lufthavnskode: LEAL

Hjemmesider