Girona lufthavn: Girona-Costa Brava Lufthavn (GRO)

Girona-Costa Brava Lufthavn

Først: Her er en lille forklaring om stavning af Girona. Her holder vi den catalanske stavemåde, men på spansk staves Gerona. Den fuldstændige betegnelse for lufthavnen er Girona-Costa Brava.

Girona Lufthavn ligger i den nordøstlige Spanien, 12, kilometer uden for byen Girona og 100 kilometer fra Barcelona og det er også indgangen til Pyrenæerne, som ligger nord for Girona. Takket være ankomsten af det irske lavprisflyselskab Ryanair i 2003, er betydningen af Girona steget. Ryanair bruger Girona, som et knudepunkt for forbindelser over hele Europa. For at øge kapaciteten skal arbejdet udføres på forlængelse af start- og landingsbaner og forbedre rulleveje for fly. En grov vurdering: Lufthavnen vil ekspedere fire millioner passagerer om året 2010.

Adresse

Girona-Costa Brava Lufthavn
17185- Vilobi de Onyar
Girona - Costa Brava
Spanien

Lufthavnskoder

IATA lufthavnskode: GRO
ICAO lufthavnskode: LEGE

Transport

Lokal Transport

Tog

Girona Lufthavn har ingen jernbaneforbindelse, men det er muligt at rejse med bus eller taxa til Girona og derfra tager et tog til Barcelona. Tog til den catalanske hovedstad afgår i gennemsnit hver halve time. Prisen er afhængig af selskabet og varierer mellem € 6,00 og € 15,00. Se også hjemmeside for den Spanske Jernbane, RENFE.

Bil og bus

Lufthavnen er tilgængelige gennem motorvejen N-11 (Madrid-La Junquera), betalingsvejen A-7 (Barcelona-France) eller C-25 (Girona-Lleida). Alle veje har klare skilte til lufthavnen. De fleste mennesker rejser gennem betalingsvejen, der er tilgængeligt fra lufthavnen gennem GI-534. Efter en halv kilometer kommer du til en rundkørsel. Følg den i retning af Barcelona. Betalingsvejen koster cirka € 10,00 til Barcelona.

Før Ankomsthallen er der stoppesteder for tre buslinjer: til Girona, til Costa Brava og til Barcelona. Disse busser kan have meget travlt, især efter ankomsten af et lavprisflyvflyselskab.

  • En bus afgår hvert 20. minut fra 5:00 om morgenen til Girona. I Girona kan du tage en bus til en af de populære badebyer.
  • Nogle badebyer er direkte tilgængelige fra lufthavnen: Lloret de Mar, Blanes, Malgrat de Mar, Santa Susanna og Calella de la Costa.
  • Bussen til centrum af Barcelona afgår først ved ankomsten af fly. Turen tager en og en halv time og prisen er € 11,00 (en vej).

Biludlejning Girona-Costa Brava Lufthavn

Skrankerne for fire biludlejningsfirmaer kan findes i Ankomsthallen: Hertz, Avis, Europcar og Auriga. Du kan også reservere en udlejningsbil på forhånd ved hjælp af servicen EasyTerra tilbyder. De sammenligner satserne for flere udbydere i ét tilbud.

Taxa

Girona Lufthavn taxaer tager højst fire passagerer, herunder børn. Priserne for de populære rejsemål er: Platja D'Ora (40 km) € 45, Lloret de Mar (28 km) € 40, Barcelona (103 km) € 115.

Lufthavnsparkering

Korttidsparkering i lufthavnen var gratis, men det endte med udvidelsen af parkeringskapacitet. Men priserne er rimelig. Den første time koster € 0,90 og € 0,75 pr. time efter dette. 

Ansvaret for langtidsparkering tilfalder Punt Central (tlf.: +34(0)972 477 514), som er en indendørsparkeringsplads med gratis pendulbusser til terminalerne. Parkering for en uge koster cirka € 40,00.

Services

Services

Hoteller

Der er en hotel i lufthavnen: Vilobi Park. (tlf.: +34(0)972 473 483). Prisen for et rum varierer mellem € 65 og € 80, eksklusiv 7 % moms. Andre hoteller i området er Novotel Girona på motorvej A-7 (tlf.: +34(0)972 477 100) og Hotel Husa Fornells Park i Fornells de la Selva (tlf.: +34(0)972 476 125). For yderligere hoteller og onlinereservationer kan du gå til Booking.com. De har et stort udbud af hoteller med store internetsatser.

Butikker og restauranter

Girona Lufthavn har ikke et stort udvalg af butikker. Der er en stor toldfri butik, Aldeasa, med de sædvanlige artikler, herunder rygningsprodukter, spiritus, vin og smarte fødevarer. Der er tre restauranter.

Bagage

For fundne genstande, ring til (tlf.: +34(0)972 186 633).

Information

Du kan finde en generelinformationsskranke og en turistskranke i terminalen. Ryanair og Iberia har begge separate informationsskranker.

Forretning

Lufthavnen har en VIP-lounge, som kun kan anvendes efter anmodning. I den gamle terminal er der en konference- og møderum udstyret med en bar. Reservation af VIP-lounge og møderummet kan gøres ved at ringe til tlf.: +34(0)972 186 630.

Handicappede

Girona Lufthavn har ingen særskilte faciliteter for handicappede, men personalet er altid parat til at hjælpe.  

Andre services

Lufthavnen har en Førstehjælpsstation. I Ankomsthallen kan du finde en pengeautomat og vekslingskontorer. Der er også en postkasse.

Kontakt

Kontakt

Adresse

Girona-Costa Brava Lufthavn
17185- Vilobi de Onyar
Girona - Costa Brava
Spanien

Telefon, fax, e-mail

Telefon: +34(0)972 186 600
Fax: +34(0)972 474 334
E-mail: gironainfo@aena.es

Lufthavnskoder

IATA lufthavnskode: GRO
ICAO lufthavnskode: LEGE

Hjemmesider