Los Angeles lufthavn: Los Angeles International Lufthavn (LAX)

Los Angeles International Lufthavn

Los Angeles International Lufthavn er en stor, travl lufthavn med mere end 60 millioner rejsende om året. Beboerne i Los Angeles normalt kalder den for L-A-X efter lufthavnens kode. Der er ni terminaler, der ligger bag hinanden med form som en hestesko. Den Internationale Terminal 9 blev bygget til de Olympiske Lege i 1984 og er opkaldt efter borgmesteren på dette tidspunkt, Tom Bradley. I de kommende år vil denne terminal gennemgå grundige renoveringer.

Lufthavnen ligger 24 kilometer sydvest for Los Angeles.

Adresse

Los Angeles International Airport
1 World Way
Los Angeles
California 90045
USA

Lufthavnskoder

IATA lufthavnskode: LAX
ICAO lufthavnskode: KLAX

Transport

Lokal transport

Tog

Der er ikke en reel togforbindelse, men der er en gratis bus (linje G) til metrostationen Aviation, denne station er på den grønne linje i Los Angeles Metro.

Bil og bus

Lufthavnen ligger langs Pacific Kystmotorvejen (Motorvej 1) og Motorvej 42, ved skæringspunktet for Motorveje 405 og 105. Vær opmærksom på: Motorvej 1 kaldes Lincoln Boulevard nord for lufthavnen og Sepulveda Boulevard syd for lufthavnen. Fra Los Angeles følger du Motorvej 405 Syd og derefter afkørslen til Motorvej 42 eller Motorvej 105 Vest. Ruten til lufthavnen er tydeligt angivet. I myldretiden er vejene omkring lufthavnen overfyldt.

Pendulbussen LAX FlyAway opretholder en forbindelse to gange i timen mellem Union Station i centrummet af Los Angeles og de forskellige terminaler i lufthavnen. Metropolitan Express kører også til Union Station. Til Disneyland vælger du lufthavnsbussen, der kører til Anaheim og Buena Park. Fra parkeringsplads C kører busser fra den almindelige offentlige transport til flere destinationer i og omkring Los Angeles.

Biludlejning - Los Angeles International Lufthavn

Mere end 40 biludlejningsselskaber på LA Lufthavn, men deres kontorer er ikke etableret i terminalen. Du kan ringe til disse selskaber gennem et særligt telefonnummer ved bagagebåndene i alle Ankomsthaller. Du kan også reservere en udlejningsbil i forvejen ved at anvende tjenesten EasyTerra tilbyder. De sammenligner satserne for flere udbydere i et enkelt tilbud.

Taxa

Taxaer holder foran Ankomsthallen fra alle terminaler. De har taxameter, men for et par populære destinationer er der faste priser.

Lufthavnsparkering

Der er parkeringspladser i kort afstand fra alle terminaler, der har plads for mere end 8000 biler. To områder er en smule længere væk (Lot B og Lot C), disse har lavere priser, og i de første to timer kan du parkere gratis. Der er en pendulbus til og fra disse områder (henholdsvis Pendulbus B og Pendulbus C).

Services

Servicer

Hoteller

Der er mange hoteller omkring lufthavnen, herunder: Hilton Los Angeles Airport (tlf.: +1(0)310 410 4000), Holiday Inn Los Angeles International Airport (tlf.: +1(0)310 649 5151), Crowne Plaza Hotel (tlf.: +1(0)310 642 7500) og Best Western Airport Plaza Inn (tlf.: +1(0)310 568 0071). I alle Ankomsthaller (ved bagagebåndene) kan du finde telefoner, der direkte forbinder dig med det hotel du vælger. Desuden er der særlige skranker for hotelreservationer i alle Ankomsthaller. De fleste hoteller har en pendulbus forbindelse med lufthavnen. For flere hoteller og for at reservere online kan du gå til Booking.com. De har et stort udvalg af hoteller med stor internet priser.

Butikker og restauranter

Overalt i lufthavnen kan du finde snackbarer, cafeer, fastfood, almindelige restauranter og is butikker. Los Angeles Lufthavn har også et stort udvalg af butikker med toldfrie butikker i alle terminaler med undtagelse af Terminal 1.

Bagage

Du kan opbevare bagage i Ankomsthallen af Tom Bradley Terminal. Du kan også få varerne pakket ind deroppe. Lufthavnens politi (tlf.: +1(0)310 646 5252) fungerer som kontor for tabte og fundet genstande.

Information

Lige ved bagagebåndene i alle Ankomsthaller kan du finde skranker fra Travelers Aid. Der kan du få generel information, og også bede om hjælp til rejsende med et handicap.

Forretning

Travel Right Café i Afgangshallen i Terminal 4 byder på computere med internetforbindelse og lejer mobiltelefoner ud. På ICE Currency Exchange i Afgangshallen i Tom Bradley Terminal er der en offentlig notar til rådighed. ICE Currency Exchange i Ankomsthallen i samme terminal tilbyder fax og kopieringsfaciliteter. Der er to mødelokaler: En i Terminal 3, der er opretholdt af Alaska Airlines (tlf.: +1(0)310 342 4435), og en i Terminal 1, opretholdt af US Airways (tlf.: +1(0)310 417 2054).

Omfattende businesscentre og mødelokaler er tilgængelige på hoteller omkring lufthavnen.

Faciliteter for handicappede

Lufthavnen har gode adgangsforhold for handicappede, der er kørestolsramper, der er tilpasset elevatorer, toiletter og telefoner. De fleste restauranter er tilgængelige for kørestolsbrugere. Pendulbusser til og fra parkeringspladser C og D er også tilgængelige for kørestolsbrugere. Fra alle terminaler er der parkeringspladser reserveret til rejsende med et handicap. Der er en særlig informationslinje for hørehæmmede (tlf.: +1(0)310 665 0370).

Andre servicer

Der er banker, vekselkontorer og hæveautomater i alle terminaler. Desuden er der legepladser og stilhedscentre. I Tom Bradley Terminal er der en Førstehjælpspost (tlf.: +1(0)310 215 6000). Defibrillatorer er tilgængelige i alle terminaler.

Kontakt

Kontakt

Adresse

Los Angeles International Lufthavn
1 World Way
Los Angeles
California 90045
USA

Telefon, fax, e-mail

Telefon: +1(0)310 646 5252
Fax: +1(0)310 646 1893
E-mail: infoline@lawa.org

Lufthavnskoder

IATA lufthavnskode: LAX
ICAO lufthavnskode: KLAX

Hjemmesider