Seattle lufthavn: Seattle Lufthavn (SEA)

Seattle Lufthavn

Seattle Lufthavn ligger i nærheden af byen Tacoma, derfor er det også kendt som Sea-Tac. Håndtering af 30 millioner passagerer om året, gør Seattle-Tacoma til af af USAs travleste lufthavne.

Lufthavnen har en terminal, der er opdelt i en hovedterminal og en centralterminal. Efter check-in i hovedterminalen fortsætter du til centralterminalen gennem sikkerhedscheck. Fra centralterminalen har du adgang til 4 haller (A, B, C og D) og en nord og syd Satellitter. Disse satellitter er forbundet til centralterminalen gennem en undergrundsbane.

Lufthavnskoder

IATA lufthavnskode: SEA
ICAO lufthavnskode: KSEA

Transport

Lokal transport

Tog

Link Light Rail Station ligger på parkeringshusets fjerde sal. Herfra afgår lufthavnstoget til Seattles centrum hvert 10. minut.

Bil og bus

Lufthavnen ligger omkring 21 kilometer syd for Seattle. Fra lufthavnen tage motorvej I-5 nord. Tage frakørsel 165 til Seattles centrum.

De fleste busser til Seattles centrum (4th Street, i nærheden af Waterfront) stopper foran bagagebåndet. Der er en informationsskranke på parkeringshusets tredje sal. Her kan du få information om de forskellige transportmidler. For mere information, kig venligst på Sound Transit eller Metro Transit hjemmesider.

Biludlejning Seattle Lufthavn

Biludlejningsskranker er i nærheden af bagagebåndet: Alamo, Advantage, Avis, Budget, Enterprise, Dollar, Hertz, National og Thrifty. Du kan også bestille en udlejningsbil på forhånd på EasyTerra, denne hjemmeside sammenligner priserne fra flere biludlejningsfirmaer.

Taxa

En tur med taxa til Seattle koster omkring USD 35 og tager omkring 30 minutter. Du kan bestille en taxa ved informationsskranken på parkeringshusets tredje sal, eller kontakt (tlf.: +1(0)206 246 9999). Limousinetransport koster omkring USD 45.

Lufthavnsparkering

I Seattle Lufthavn kan du vælge mellem General Parkering og Terminal Parkering. Begge muligheder har time, daglige og ugentlige parkering. En luftbro vil tage fra terminalen til niveau 4 i parkeringshuset. Denne fjerde etage tilbyder Terminal Parkering. Her kan du parkere fra USD 4 per time og til USD 35 per dag. General Parkering er tilgængelig på 5 niveauer (3, 5-8) i parkeringshuset. Her koster parkering USD 3 per time, USD 26 per dag eller USD 130 per uge.

Services

Servicer

Hoteller

Hilton Seattle Airport & Conference Center (tlf.: +1(0)206 244 4800) og Rodeway Inn SeaTac (tlf.: +1(0)206 246 9300) ligger i nærheden af lufthavnen. For flere hoteller og onlinereservationer, besøg venligst Booking.com. Denne hjemmeside tilbyder en bred vifte af hoteller til konkurrencedygtige (internet) priser.

Butikker og restauranter

Efter sikkerhedskontrollen i centralterminalen er der mange butikker, restauranter og (snack) barer. Der er en bred vifte af take-away mad, som du får lov til at tage med på flyet. Fra sushi til hamburgere.

Bagage

Der er ingen bagageskabe til rådighed. På Ken's bagagekontor (på karruseller 12 og 13) kan du aflevere din bagage. For tabte og fundne genstande, henvend dig venligst til rum 6016 på centralhalen (Mezzanin niveau), eller udfyld en online formular. Du kan også forhøre dig hos dit flyselskab om bortkommen bagage.

Seattle Lufthavn har særlige Send-It-Home kiosker før hvert sikkerhedscheck. Hvis du ved et uheld medbringer en forbudt vare i din håndbagage, kan du sende det hjem fra en af disse send selv kiosker. Fra Kens bagagekontor kan du pakke og sende disse poster.

Information

Alle terminaler har serviceskranker, der har information om lufthavnen og tidsplaner. På Sea-Tac er der mange frivillige, der kan hjælpe dig. Du kan genkende dem fra deres blå jakker eller deres lilla og røde tøj.

Forretning

Sea-Tac Lufthavn Konference Center (tlf.: +1(0)206 439 6602) ligger i gåafstand fra terminalen. Det tilbyder en omfattende service: Kontor og mødelokaler og catering. Læs venligst denne brochure for mere information.

Regus Business Centers Express ligger i hal C. Her vil du finde individuelle arbejdspladser med alle slags businessfaciliteter. I dette businesscenter er der også mulighed for at oplade bærbare computere og mobiltelefoner. Bærbare lane (Nordlige Satellit) tilbyder lignende faciliteter.

Adgang for handicappede

Sea-Tac har toiletter for personer med nedsat mobilitet og (TDD) telefoner til hørehæmmede. Der er specielle reserverede parkeringspladser for handicappede på parkeringshusets fjerde og femte etage. Desuden har lufthavnen kørestolsramper og tilpasset elevatorer og toiletter. Når du har brug for ekstra assistance i lufthavnen, bedes du kontakte dit flyselskab i forvejen, og ringe til Huntleigh (tlf.: +1(0)206 433 5287).

Andre servicer

Alle terminaler har banker, vekselkontorer og pengeautomater. I hele lufthavnen er der gratis Wifi og mobiltelefon og mp3-ladestationer. Bærbare lane (Nordlige Satellit) er et center, hvor du kan oprette forbindelse til internettet, fax, lave fotokopier eller telefonopkald. Der er også internettelefoner, som giver dig mulighed for at tjekke din e-mail eller finde oplysninger på nettet. Hele lufthavnen er indrettet med moderne kunst.

Kontakt

Kontakt

Adresse

Seattle- Tacoma International Lufthavn
P.O. Box 68727
Seattle, WA
USA 98111

Telefon, fax, e-mail

Telefon: +1(0)206 787 5388
E-mail: Gennem kontaktformular

Lufthavnskoder

IATA lufthavnskode: SEA
ICAO lufthavnskode: KSEA

Hjemmesider