Sao Paulo lufthavn: Sao Paulo Guarulhos International Lufthavn (GRU)

Sao Paulo Guarulhos International Lufthavn

Sao Paulo international lufthavn ligger i distriktet Guarulhos. Lufthavnen har fået sit navn fra en tidligere guvernør i staten Sao Paulo: Govenador André Franco Montoro. Men for det meste kalder brasilianerne lufthavnen Cumbica, efter dens beliggenhed.

Lufthavnen har to terminaler, som er i gåafstand fra hinanden (10 minutter). Årligt håndterer Cumbica omkring 19 millioner passagerer. Det er Brasiliens travleste passagerlufthavn. Lufthavnen vil udvide meget i anledningen af VM 2014 i fodbold og for de Olympiske Lege i 2016.

Lufthavnskoder

IATA lufthavnskode: GRU
ICAO lufthavnskode: SBGR

Transport

Lokal transport

Tog

Der er ingen direkte tog til lufthavnen. Der er en pendulbus til Sao Paulos togstation.

Bil og bus

Lufthavnen ligger cirka 25 kilometer nordøst for Sao Paulo. For at komme til lufthavnen, tag Ayrton Senna motorvejen eller President Dutra motorvejen i retning mod lufthavnen og følg skiltene.

Den røde og blå lufthavnsforbindelse kører jævnligt fra begge terminaler til Sao Paulos centrum, busstationen, indenrigs lufthavn Gongonhas og mange hoteller. Busbillet koster BRL 24, og turen tager cirka 40 minutter. Du kan købe busbilletter ved ankomsthallen. Der er også bybusser og luksus busser, der kører til og fra lufthavnen.

Biludlejning Sao Paulo Guarulhos International Lufthavn

Der er adskillige biludlejningsfirmaer i Sao Paulo Lufthavn: Avis, Budget, Localiza, Locar Alpha og Unidas. Du kan også bestille en udlejningsbil på forhånd på EasyTerra, denne hjemmeside sammenligner priserne fra flere biludlejningsfirmaer.

Taxa

Taxaer er til rådighed foran begge terminaler. Det bedste du kan gøre er at købe forudbetalte taxakuponer på San Paulos Turistkontor. En tur til Sao Paulos centrum koster omkring BRL 85. Hvis du ikke køber en kupon, så kan du sørge for en fast pris og se om taxameteret står på nul.

Lufthavnsparkering

Der er flere parkeringspladser i lufthavnen. Alle 3000 parkeringspladser ligger direkte foran terminalerne. En times parkering koster BRL 7,50, 4 timer koster BRL 13,50 og en dag koster op til BRL 31,50.

Services

Servicer

Hoteller

Der er ingen hoteller i terminalerne, men Ceasar Park Hotel (tlf.: +55(0)11 2124 5800) ligger kun 5 minutter med pendulbus. En anden mulighed er Marriot Sao Paolo Airport Hotel (tlf.: +55(0)11 2468 6999). For flere hoteller og onlinereservationer, kig venligst på Booking.com. Denne hjemmeside tilbyder en bred vifte af hoteller til konkurrencedygtige (internet) priser.

Butikker og restauranter

Begge terminaler har mange butikker, restauranter og (snack) barer.

Bagage

Bagageopbevaring er til rådighed på ankomsthallen. Pris: Fra BRL 7 til BRL 18 per kuffert. Du kan også henvende dig her for tabte og fundne genstande (tlf.: +55(0)11 5543 0488).

Information

Ved afgangsterminalerne er der informationsskranker, hvor du kan finde information om lufthavnen og tidsplaner. Ved ankomsthallen er der en skranke, der tilbyder turistinformation.

Forretning

Ved afgangshallen er der flere businessfaciliteter til rådighed (fax, kopimaskine og computere). Der er også kontor- og mødelokaler til rådighed (op til 100 personer). På de forskellige saloner er der faciliteter til at tilslutte din bærbare computer. 

Adgang for handicappede

Sao Paulo Guarulhos International Lufthavn har toiletter for personer med nedsat mobilitet og telefoner til hørehæmmede. Der er tilpasset elevatorer og lufthavnen er kørestolsvenlige.

Andre servicer

Alle terminaler har pengeautomater. Der er højhastigheds- og trådløst internet på begge terminaler. Du kan tilslutte din bærbare computer i loungerne.

Kontakt

Kontakt

Adresse

Sao Paulo Guarulhos International Lufthavn
PO Box 3061
Guarulhos, Sao Paulo
Cep: 07 143 970
Brasilien

Telefon, fax, e-mail

Telefon: +55(0)11 6445 2945
Fax: +55(0)11 6488 8476
E-mail: Gennem kontaktformular

Lufthavnskoder

IATA lufthavnskode: GRU
ICAO lufthavnskode: SBGR

Hjemmesider