Sofia lufthavn: Sofia Lufthavn (SOF)

Sofia Lufthavn

Den internationale lufthavn i den bulgarske hovedstad Sofia blev fuldstændig renoveret i 2006. Den nye Terminal 2 blev bygget ved siden af den gamle Terminal 1. Det er nu en moderne lufthavn med gode faciliteter. Terminal 1 er udelukkende til lavprisflyselskaber og charterfly.

Priserne er angivet i den bulgarske lev (BGN), BGN 1.00 = €0,51 (december, 2006).

Adresse

Sofia Airport
1 Christopher Columbus Boulevard
1540 Sofia
Bulgaria

Lufthavnskoder

IATA lufthavnskode: SOF
ICAO lufthavnskode: LBSF

Transport

Lokal transport

Tog

Der er ingen togforbindelse med Sofia lufthavn.

Bil og bus

Lufthavnen ligger ti kilometer øst for centrummet af Sofia. Ikke alle destinationer på vejskiltene står på engelsk, men vejen fra lufthavnen til centrummet står på engelsk.

Terminal 2 er direkte forbundet med busstationen. Linje 84 kører hver 15 minutter til Orlov Most, som ligger tæt på byens centrum. Ruten går gennem busstationen ved Pliska Hotellet, rejsetiden tager omkring 20 minutter og billetten koster BGN 0,70. Du kan købe en billet ved skranken i busstationen. For store bagage skal du købe en ekstra billet.

Biludlejning - Sofia Lufthavn

I Ankomsthallen i Terminal 2 er der skranker for biludlejningsselskaber: Avis, Hertz, Sixt, Budget, Moto-Pfohe Rent-a-car og Tany Rent. Du kan også reservere en udlejningsbil i forvejen ved at anvende tjenesten EasyTerra tilbyder. De sammenligner satserne for flere biludlejningsselskaber i et enkelt tilbud.

Taxa

Taxaer holder foran Ankomsthallen. Lufthavnen har gjort mange ting for at holde svigagtige taxachauffører væk. det anbefales at bruge OK Supertrans (tlf.: + 359(0)2 973 2121), dette selskab har en skranke i Ankomsthallen. En tur til centrummet af Sofia koster BGN 10.00.

Lufthavnsparkering

Du kan finde parkeringspladser tæt på terminalen. Der findes ikke særskilte steder for kort- og langtidsparkering. Priserne er BGN 2.00 for op til syv timer, BGN 18.00 for en hel dag og BGN 40.00 for fem dage. Under Terminal 2 er der også en underjordisk parkeringsplads med 4 niveauer.

Services

Servicer

Hoteller

Der er ingen hoteller i lufthavnen. Hotel Intercontinental (tlf.: +359(0)2 807 0707) ligger seks kilometer syd for lufthavnen og Sheraton Hotel (tlf.: + 359(0)2 981 6541) ligger i hjertet af Sofia. Begge hoteller har en gratis pendulservice fra lufthavnen. Pliska Hotel, 2 stjerner (tlf.: +359(0)2 971 1077) ligger langs den vigtigste vej til byens centrum, tæt på lufthavnen. For flere hoteller og for at reservere online kan du gå til Booking.com. De har et stort udvalg af hoteller med stor internet priser.

Butikker og restauranter

Lufthavnen har et rimeligt udvalg af temmelig enkle arrangeret snackbarer og caféer. Der er et stort Taxfree område i Terminal 2. Der er også et fuldservice restaurant kaldet Da Vinci restaurant.

Bagage

Skranken for tabte og fundet genstande er i Terminal 1 (tlf.: (+3592) 937-2491).

Information

Du kan finde de generelle informationsskranker i begge terminaler, som også er tilgængelig gennem det almindelige telefonnummer.

Forretning

På anden sal af Terminal 2 er der et Business Class Lounge. Her kan du bruge fax, kopimaskine og læse internationale tidsskrifter og aviser. Der er også computere med internetforbindelse.

Faciliteter for handicappede

Den nye terminal har fremragende tilgængelighed for handicappede. Der er kørestolsramper, tilpasset toiletter, elevatorer og telefoner. For assistance kan du kontakte den generelle oplysningskrank.

Andre servicer

Der er banker, vekselkontorer og en pengeautomat. Ved siden af United Bulgarian Bank ligger der også et postkontor. Førstehjælpsstationen er i stueetagen af Terminal 2. På anden sal af Terminal 2 er der udsigtsterrasser.

Kontakt

Kontakt

Adresse

Sofia Lufthavn
1 Christopher Columbus Boulevard
1540 Sofia
Bulgarien

Telefon, fax, e-mail

Telefon: +359(0)2 937 2211/2
Fax: +359(0)2 937 2010
E-mail: public@sofia-airport.bg

Lufthavnskoder

IATA lufthavnskode: SOF
ICAO lufthavnskode: LBSF

Hjemmesider