Paris lufthavn: Paris Orly Lufthavn (ORY)

Paris Orly Lufthavn

Orly Lufthavn ligger 14 kilometer syd for Paris og har to terminaler (Vest og Syd), der er forbundet med en pendulbus. Den var den vigtigste lufthavn i Paris-området før opførelsen af Charles de Gaulle lufthavn.

Adresse

Paris Orly Lufthavn
Orly Sud 103
94396 Orly Aérogare
Frankrig

Lufthavnskoder

IATA lufthavnskode: ORY
ICAO lufthavnskode: LFPO

Transport

Lokal transport

Tog

Der er to pendultog, der forbinder lufthavnen med Paris’ hurtigt regional metrosystem (RER). ADP-pendultoget kører til Gare d’Austerlitz (RER-linje C til St. Michel, Invalides og Porte Maillot). Orlyval-pendul forbinder lufthavnen med stationen Antony (RER-linje B til Denfert-Rochereau, St. Michel, Châtelet-les-Halles og Charles de Gaulle Lufthavn).

Bil og bus

Fra lufthavnen er der forskellige ruter til Paris, afhængig af din destination. Til Porte d’Orléans: Motorveje A6a, til Porte de Gentilly: Motorveje A6b, til Porte d’Italie: Nationalvej N7, til Charles de Gaulle Lufthavn: Motorveje A1, til Porte de Bagnolet: Motorveje A3.

Busstationen er tilgængelig fra begge terminaler ved en gratis pendulbus. Orlybus kører til metrostationen Denfert-Rochereau. Jetbus kører til metrostationen Villejuif-Louis Aragon. Pendulbusserne fra Air France stopper ved Porte d’Orléans, Gare Montparnasse, Duroc og Gare des Invalides. Desuden er der Lufthavn Pendul, som kører til hjertet af Paris, og der er også de sædvanlige bybusser, der kører til lufthavnen.

Biludlejning Paris Orly Lufthavn

I begge terminaler er der skranker til biludlejningsfirmaer Avis, Budget, Europcar, Hertz, National og Sixt. Du kan også reservere en udlejningsbil på forhånd ved hjælp af servicen EasyTerra tilbyder. De sammenligner satserne for flere biludlejningsudbydere i ét tilbud. Motorcykler, også med en chauffør, er tilgængelige gennem Aerobikes (tlf.: +33(0)1 4075 1350).

Taxa

Taxaerne er uden for Ankomsthallen i begge terminaler. Prisen er omtrent € 25.00 til centrum af Paris. Rejsetid: Omtrent 30 minutter uden for myldretiden. Limousiner med chauffør til rådighed, gennem Lufthavns Limousine Service (tlf.: +33(0)1 4071 8462).

Lufthavnsparkering

Der er parkeringshuse for korttidsparkering ved begge terminaler (Orly Øst: P0, P2 og P5, Orly Syd: P1 og P3). Den første time koster € 2,90. Langtidsparkering er til rådighed på P4 og P7 (€ 1.60 pr. time). En gratis pendulbus kører fra disse parkeringspladser til terminalerne.

Services

Servicer

Hoteller

Der er to hoteller i lufthavnen og begge er til rådighed med en gratis pendulbus. Hilton Paris Orly (tlf.: +33(0)1 4512 4512) og Ibis Orly (tlf.: +33(0)1 5670 5050). For yderligere hoteller og onlinereservationer kan du gå til Booking.com. De har et stort udbud af hoteller med stor internet satser.

Butikker og restauranter

Der er et anstændigt udbud af barer og restauranter. Orly Øst har 13 barer og otte restauranter og Orly Syd har otte barer og to restauranter. I begge terminaler er der butikker, men Orly Øst har de største og mest varierede udbud.

Bagage

Med hensyntagen til sikkerheden kan du ikke opbevare bagage i lufthavnen. Et vindue for tabte og fundne genstande kan findes i Ankomsthallen i begge terminaler (Orly Syd tlf.: +33(0)1 4975 3410, Orly Øst, tlf.: +33(0)1 4975 4234).

Information

Der er generelle informationsskranker i begge terminaler. I Orly Syd kan du finde disse ved udgange C og H og på første sal i Hal B. I Afrejse Hall ved Orly Øst er der tre oplysningsstande og der er to i Ankomsthallen. Gratis kort over Paris er tilgængelig på alle disse steder. For mere information kan du også ringe til det generelle oplysningsnummer.

Forretning

Orly Øst har en stor business center (Center d’Affaires, tlf.: +33(0)1 4975 1233) med faciliteter til telefon, fax, kopiering og e-mail. Der er 16 mødelokaler, syv kontorer og en lounge til rådighed til udlejning. I terminalen Orly Syd er der tre større mødelokaler (max. 200 personer).

Handicappede

I parkeringshuse er der pladser forbeholdt handicappede. Desuden er der kørestolsramper og tilpasset elevatorer, toiletter og telefoner. For mere information og assistance går til den særlige skranke ved Udgang W i Orly Øst og ved Udgang E i Orly Syd.

Andre servicer

I begge terminaler er der banker, vekslingskontorer og pengeautomater. Førstehjælpsstationen er i Orly Øst.

Kontakt

Kontakt

Adresse

Paris Orly Lufthavn
Orly Sud 103
94396 Orly Aérogare
Frankrig

Telefon, fax, e-mail

Telefon: +33(0)1 4975 1515
Fax: +33(0)1 4975 5878
E-mail: Gennem kontaktformularen

Lufthavnskode

IATA lufthavnskode: ORY
ICAO lufthavnskode: LFPO

Hjemmeside