Heraklion lufthavn: Heraklion Lufthavn (HER)

Heraklion Lufthavn

Heraklion Lufthavn, liggende på Kreta, kaldes officielt “Nikos Kazantzakis” efter forfatteren og filosoffen, der er kendt på grund af “Zorba Grækeren”. Lufthavnen ligger i udkanten af Heraklion (Iraklio). Fem millioner passagerer bruger lufthavnen hvert år. Terminalbygningen er forholdsvis lille og derfor har meget travlt på travle dage i den travle sæson. Det er helt almindeligt, at afrejsende passagerer skal vente udenfor. Der er ofte forsinkelser på flyvninger til og fra Heraklion Lufthavn. En ny lufthavn er ved at blive bygget, ikke langt fra den nuværende lufthavn, men det vil stadig tage flere år før den første fly afgår og ankommer.

Lufthavnen er også brugt af det græske luftvåben. Derfor er fotografering officielt forbudt.

Adresse

Heraklion Lufthavn "N. Kazantzakis"
71408 Iraklio
Grækenland

Lufthavnskoder

IATA lufthavnskode: HER
ICAO lufthavnskode: LGIR

Transport

Lokal transport

Tog

Der er ingen tog, der kører på Kreta.

Bil og bus

Lufthavnen ligger mindre end fem kilometer øst for Heraklion. Frakørsel til lufthavnen er på Makariou Dikeossinisweg. Mod vest fører den dig til Heraklion og mod øst forbindes vejen til motorvejen, der løber langs Kretas nordkyst og forbindes til de vigtigste turiststeder.

Bybus 78 kører til busstationen i Heraklion. Turen tager 20 minutter og koster € 0,75. Denne bus standser også ved det Arkæologiske Museum.

Biludlejning Heraklion Lufthavn

Der er skranker i Ankomsthallen for biludlejningsfirmaer Avis, Autohellas, Eurodollar, Hertz, Sixt og Travel Star. Du kan også reservere en udlejningsbil på forhånd ved hjælp af servicen EasyTerra tilbyder. De sammenligner satserne for flere biludlejning udbydere i ét tilbud.

Taxa

Taxaer kan findes foran Ankomsthallen og du kan tage til centrum af Heraklion for € 12.00. Sørg for at lave en klar aftale om prisen!

Lufthavnsparkering

Der er pladser for kort- og langtidsparkering tæt på terminalbygningen. I modsætning til den anden lufthavn på Kreta (Chania Lufthavn), der kun er betalingsparkeringspladser til rådighed.

Services

Servicer

Hoteller

Der er ingen hoteller i lufthavnen. For yderligere hoteller og onlinereservationer kan du gå til Booking.com. De har et stort udbud af hoteller med stor internet satser.

Butikker og restauranter

Heraklion Lufthavn har et begrænset udbud af butikker og restauranter. Der er en restaurant (faktisk mere en snack bar) og der er fem caféer. Priserne er høje i både butikker og restauranter. 

Bagage

Du kan opbevare bagage ved indgangen af parkeringspladsen. Denne service er officielt åbent 24 timer om dagen, men det er ikke altid bemandet. Det er ikke en billig service: For at opbevare en gennemsnitlig størrelseskuffert, omkostninger kan sagtens være € 12.00 pr. dag.

Hvis din bagage er væk, indberet det straks til oplysningsskranken. Hvis du ikke gør det og efterlader kufferter, kan du ikke gøre krav på kufferten på et andet tidspunkt!

Information

Der er en informationsskranke i nærheden af bagageområde i Ankomsthallen (tlf.: +30(0)2810 397129).

Forretningen

Der er ingen kontorer og mødelokaler til leje til rådighed i Heraklion Lufthavn.

Handicappede

Lufthavnen har meget begrænsede faciliteter for handicappede. Der er ofte mange trapper og ved bagage afhentningen, er der kun ét toilet for handicappede. På anmodning kan handicappede få hjælp under ankomst og afgang, men det kunne arrangeres lettere med dit luftfartsselskab. 

Andre servicer

Heraklion Lufthavn er en lille lufthavn med mange faciliteter. Der er en bank og der er en pengeautomat. 

Kontakt

Kontakt

Adresse

Heraklion Lufthavn "N. Kazantzakis"
71408 Iraklio
Grækenland

Telefon, fax, e-mail

Telefon: +30(0)2810 397129/397136
Fax: +30(0)2810 245598
E-mail: kahktl@otenet.gr

Lufthavnskode

IATA lufthavnskode: HER
ICAO lufthavnskode: LGIR

Hjemmesider