Korfu By lufthavn: Korfu International Lufthavn (CFU)

Korfu International Lufthavn

Korfu Lufthavn er officielt kaldt Ioannis Kapodistrias International Airport, men for det meste bliver den kaldt Korfu Lufthavn eller Kerkyra Lufthavn. Lufthavnen ligger omkring tre kilometer syd for byen Korfu. Om sommeren har lufthavnen meget travlt på grund af de mange charterfly, især om mandagen og om fredagen. Terminalbygningen er for lille til at ekspedere den store mængde mennesker. Det er ikke usædvanligt, at afrejsende passagerer må vente uden for bygningen. 

Adresse

I. Kapodistrias Airport
69100 Kerkyra
Greece

Lufthavnskoder

IATA lufthavnskode: CFU
ICAO lufthavnskode: LGKR

Transport

Lokal transport

Tog

Der er ingen tog på Korfu.

Bil og bus

Der er kun en vej fra lufthavnen til byen Korfu.

Ved siden af Ankomsthallen er der en busstation, hvor busser afgår til busterminalen i byen Korfu og Platia Y Theotoki, som også kaldes San Roccoplein. Busser afgår fra stationen til mange destinationer på Korfu.

De fleste af busser, der kører i lufthaven er hyret af rejsearrangører. De fleste ferierejser, der bestilles på Korfu omfatter transport til hotellet. 

Biludlejning - Korfu Lufthavn

I Ankomsthallen er der skranker for biludlejningsselskaber, som omfatter de internationale selskaber: Budget, Hertz og Europcar. Du kan også reservere en udlejningsbil i forvejen ved at anvende tjenesten EasyTerra tilbyder. De sammenligner satserne for flere udbydere i et enkelt tilbud. 

Taxa

Taxaer holder uden for Ankomsthallen. Aftalt en pris inden du stiger ind i taxaen. Den normale pris for en tur til ferieboliger på den nordøstlige kyst af Korfu er omkring €30.00 og €10.00 til byen Korfu.

Lufthavnsparkering

Der er ikke tilstrækkelige parkeringspladser i lufthavnen: Omkring 120 i alt. Parkering på områder, hvor der er parkeringsforbud tolereres så længe det ikke er en hindring for trafikken, men husk på, at der er store turistbusser, der kører til og fra Korfu Lufthavn.

Services

Servicer

Hoteller

Der er ingen hoteller i lufthavnen, men byen Korfu er tæt og der er utallige hoteller og feriesteder på hele øen, hovedsagelig på den nordøstlige kyst. Yngre mennesker tager især til Kavos i sydvest.

En business hotel i byen Korfu er Korfu Palace Hotel (tlf.: +30(0)2661 031749). For flere hoteller og for at reservere online kan du gå til Booking.com. De har et stort udvalg af hoteller med stor internet priser. 

Butikker og restauranter

Korfu Lufthavn er en lille lufthavn med begrænsede faciliteter. Der er et par snackbarer og caféer og også et par butikker, men priserne er høje.

Bagage

På travle dage (mandage og fredage) i højsæsonen (juli og august), skal du vente lang tid for din bagage, uden undtagelse skal du vente en time eller længere indtil din bagage er på bagagebåndet. Der er ingen faciliteter til at opbevare din bagage. For tabte og fundet genstande skal du henvende dig til informationsskranken.

Information

Der er en informationsskranke i Ankomsthallen. Skrankerne for flyselskaberne er kun åbne lige før og efter en flyvning.

Forretning

Der er ingen faciliteter for forretningsrejsende, faciliteter til møder, konferencer og anden forretningsservicer kan findes i Korfu Palace Hotellet (se Hoteller).

Faciliteter for handicappede

Der er nogle få faciliteter for handicappede, såsom et tilpasset toilet og reserverede parkeringspladser.

Andre servicer

Der er hæveautomater, et vekslingskontor og en bank. Der er også et lille posthus.

Kontakt

Kontakt

Adresse

Korfu International Lufthavn
I. Kapodistrias Airport
69100 Kerkyra
Grækenland

Telefon, fax, e-mail

Telefon: +30(0)26610 39040
Fax: +30(0)26610 45829

Lufthavnskoder

IATA lufthavnskode: CFU
ICAO lufthavnskode: LGKR

Hjemmesider