Pisa lufthavn: Pisa Lufthavn Galileo Galilei (PSA)

Pisa Lufthavn Galileo Galilei

Pisa Lufthavn er officielt opkaldt efter Galileo Galilei, en italiensk fysiker, filosof og astronom, der blev født i Pisa. Han hævdede, at Jorden roterer omkring solen, men på daværende tidspunkt blev opdagelsen ikke modtaget godt af den romerske katolske kirke. For nylig i 1992 blev hans navn endelig renset.

Lufthavnen ligger to kilometer fra Pisa, 20 kilometer fra Livorno og 80 kilometer fra Firenze. Det er adgangen til Toscana, et populært ferieområde.

Adresse

Pisa International Lufthavn Galileo Galilei
Società Aeroporto Toscano S.p.A.
56121 Pisa
Italien

Lufthavnskoder

IATA lufthavnskode: PSA
ICAO lufthavnskode: LIRP

Transport

Lokal transport

Tog

Togstationen er lige udenfor Afrejse Hallen. Der er direkte forbindelser med Pisa (enkeltbillet € 1,10) og Firenze (€ 5,10). Togbilletter sælges på oplysningsskranker i Ankomsthallen. Du kan finde køreplanen for tog på lufthavnens hjemmeside. 

Bil og bus

Pisa Lufthavn ligger direkte på motorvejen Firenze-Pisa-Livorno, frakørslen til A12 til Genova. A12 er igen i forbindelse med A11 til Firenze. Fordi lufthavnen ligger så tæt på byen, tager en tur til centrum af Pisa ikke mere end ti minutter. 

Biludlejning Pisa Lufthavn Galileo Galilei

Du kan leje en bil i Ankomsthallen med Auto Europa, Avis, Sixt, Easy Car, Europcar, Hertz, Thrifty eller Maggíore. Liberty Rent International er specialiseret i udlejning af luksus biler med en chauffør. Du kan også reservere en udlejningsbil på forhånd ved hjælp af servicen EasyTerra tilbyder. De sammenligner satserne for flere biludlejning udbydere i ét tilbud. 

Bybusser fra Compagnia Pisana Trasporti afgår hvert 20. minut til Pisa. Busser, som kører til Lucca stopper også i centrum af Pisa. En billet koster € 0,85 og er gyldig i en time i busnetværket. 

En særlig pendulbus til lufthavnen kører til SM Novella station i Firenze. Busserne afgår elleve gange om dagen fra 8:40 til 22:00.

Taxa

Taxaer holder uden for Ankomsthallen (tlf.: +39(0)50 541 600). En tur til Pisa koster mellem € 5.00 og € 7.00. I weekender og på helligdage er der et tillæg på € 2.00.

Du kan også dele en taxa med Pisa Taxi Samarbejde. Taxaen kører hver ti minutter og kan tage højst otte passagerer på en forudberegnet fast pris (til togstationen € 2,50 og til det skæve tårn i Pisa € 4.00). Den delte taxa holder lige uden for afgangen.

Lufthavnsparkering

Indendørsparkeringshuset for langtidsparkering kan også bruges af folk, der gerne vil hurtigt samle en person op eller sætte nogen af. Den første halve time er gratis. Indendørsparkeringshuset er tæt på Afrejse Hallen. 

Services

Servicer

Hoteller

Der er ingen hoteller i lufthavnen, men Pisa ligger så tæt på lufthavnen, at det ikke er et problem. Jolly Hotel Cavalieri (tlf.: +39(0)50 43290) og Hotel D'Azeglio (tlf.: +39(0)50 500 310) ligger i centrum af Pisa, to kilometer fra lufthavnen. For yderligere hoteller og onlinereservationer kan du gå til Booking.com. De har et stort udbud af hoteller med stor internet satser.

Butikker og restauranter

Pisa Lufthavn har et smuk shoppingområde, som benævnes “La Corte”. Ud over de sædvanlige udbud af butikker, er der også et herre- og damefrisør. Der er en toldfri forretning udelukkende for passagerer, hensigtsmæssig kaldt “Free Shop”.

Du kan finde en bar og en pizza restaurant i hovedhallen. På det første niveau af terminalen kan du finde selvbetjeningsrestauranten Puccini. Desuden er der også et à la cart restaurant Mascagni.

Bagage

Du kan opbevare din bagage ved den generelle oplysningsskranke med en pris på € 7.00 pr. dag.

Information

Du kan finde genereloplysningsskranken i Ankomsthallen (tlf.: +39(0)50 849 300). Dér kan du også købe bus- og togbilletter. Turismeskranke er lige uden for Ankomsthallen (tlf.: +39(0)50 503 700).

Forretning

Pisa Lufthavn Business Center har et konferencerum (kapacitet på 50 personer) og to mindre mødelokaler. Du kan reservere disse rum på tlf.: +39(0)50 849200. Indehavere af Galileo Gold Card (€ 550 om året) får 25 % rabat.

Lufthavnen har to VIP-Lounge tilgængelige for business class-passagerer, indehavere af Galileo Gold Card eller til dem, der betaler en € 9,50 gebyr på Lufthavns Billetkontor. Denne lounge, der er på første sal, har også internet. 

Handicappede

Lufthavnen er meget tilgængelige for handicappede. Der er kørestolsramper og tilpasset toiletter og telefoner. Handicappede passagerer, der rejser alene kan få assistancen til flyvemaskinen. 

Andre servicer

Sidste øjebliksbilletter kan købes i lufthavnen (tlf.: +39(0)50 849404). Der er endda togbilletter til rådighed fra Gatwick Lufthavn til Victoria Station i London!

Lufthavnen har offentlige computere med internetforbindelse (Telelink Internet Kiosk). På første sal er der en bank (Cassa di Risparmio di Pisa), en kontantautomat og et postkontor. I “La Corte” shoppingområde er der vekslingskontor. 

Desuden er der en vaccination klinik i lufthavnen (tlf.: +39(0)50 43076).

Kontakt

Kontakt

Adresse

Pisa International Lufthavn Galileo Galilei
Società Aeroporto Toscano S.p.A.
56121 Pisa
Italien

Telefon, fax, e-mail

Telefon: +39(0)50 849 216
Fax: +39(0)50 849 216
E-mail: sat@pisa-airport.com

Lufthavnskoder

IATA lufthavnskode: PSA
ICAO lufthavnskode: LIRP

Hjemmesider