Funchal lufthavn: Madeira Lufthavn (Funchal) (FNC)

Madeira Lufthavn (Funchal)

Indtil for nylig havde Madeira Lufthavn en meget kort landingsbane, som gjorde den til en vanskelig lufthavn for piloter. Landingsbanen blev forlænget i 2000 med støtte fra Den Europæiske Union. Mere end to millioner passagerer bruger Madeira Lufthavn om året. 

Adresse

ANAM
Aeroportos e Navegação Aérea da Madeira
9100-105 Santa Cruz
Madeira
Portugal

Lufthavnskoder

IATA lufthavnskode: FNC
ICAO lufthavnskode: LPMA

Transport

Lokal transport

Tog

Ingen tog kører på Madeira.

Bil og bus

Lufthavnen ligger i nærheden af Santa Cruz, 16 kilometer fra Funchal. Der er en vej, der går fra hovedstaden til lufthavnen (Via Rápida). Transporttiden er cirka 15 minutter. I gennemsnit afgår hver time en bus fra lufthavnen til Funchal, Machico og Caniço. Lufthavnsbus har en forbindelse mellem lufthavnen og Praia Formosa (gratis for passagerer fra TAP, for andre rejsende € 4,00).

Biludlejning Madeira Lufthavn

I terminalen er der skranker for biludlejningsfirmaer Auto Jardim, Avis, Hertz, Drive, Europcar og Rodavante. Du kan også reservere en udlejningsbil på forhånd af servicen EasyTerra tilbyder. De sammenligner satserne for flere udbydere i ét tilbud.

Taxa

Taxaer holder foran Ankomsthallen. En tur til Funchal koster cirka € 25,00, til Garajau € 17,50 og til Machico € 10,00. Der er en ekstra afgift på 20 % om natten og om søndage og helligdage.

Lufthavnsparkering

Der er fem parkeringspladser i lufthavnen. For P1 betaler du € 0,60 for den første time, derefter € 1,00 pr. time. P2 koster € 0,50 pr. time eller € 11,00 pr. dag. For områder 5, 6 og 7 kan du parkere gratis i de første 45 minutter, derefter € 0,30 pr. time eller € 3,00 pr. dag.

Services

Services

Hoteller

Der er ingen hoteller i lufthavnen, men der findes hoteller inden for hotel distriktet i Funchal (vest for byen). For yderligere hoteller og onlinereservationer kan du gå til Booking.com. De har et stort udbud af hoteller med store internetsatser.

Butikker og restauranter

Lufthavnen har et beskedent udbud af barer, restauranter og butikker. Dette omfatter Aldeasa Toldfri Butik i Afgangshallen. Desuden kan du købe lokale produkter (inklusiv vin).

På øverste etage, fra restauranten (Niveau 3), har du en smuk udsigt over fly. 

Bagage

Politistationen ved siden af terminalen fungerer også som kontor for tabte og fundne genstande (tlf.: +351(0)291 520 889). I stueetagen kan du placere bagage (pris: € 1,50 pr. dag).

Information

Madeira Lufthavn Informationsskranke kan fondes på Niveau 1 (Ankomsthallen). Der er et kontor fra Turisme Bureau i stueetagen (tlf.: +351(0)291 524 933) og et reservationsskranke fra Madeira Rural (for reservation af indkvarteringer på landskabet, tlf.: +351(0)291 520 868).

Forretning

Madeira Lufthavn har to VIP-lounges, én i stueetagen og én på Niveau 1. Lufthavnen tilbyder personlig ledsagelse til og fra lufthavnen. Den mest omfattende service koster € 100 (to personlige assistenter for en gruppe af maksimalt ti personer).

Handicappede

Der er tilpasset elevatorer og toiletter i terminalen for handicappede, men bortset fra dette er der begrænsede service for handicappede. Der er ingen elevatorer til at hjælpe handicappede ind og ud af lufthavnen.

Andre services

Der er Trådløst Internetadgang i lufthavnen. Der er to banker, et vekslingskontor og pengeautomater. Der er også et postkontor i Ankomsthallen.

Kontakt

Kontakt

Adresse

ANAM
Aeroportos e Navegação Aérea da Madeira
9100-105 Santa Cruz
Madeira
Portugal

Telefon, fax, e-mail

Telefon: +351(0)291 520 700
Fax: +351(0)291 520 761
E-mail: anam@anam.pt

Lufthavnskode

IATA lufthavnskode: FNC
ICAO lufthavnskode: LPMA

Hjemmesider