Bratislava lufthavn: Bratislava Milan Rastislav Štefánik Lufthavn (BTS)

Bratislava Milan Rastislav Štefánik Lufthavn

Bratislava Lufthavn ligger ni kilometer nordøst for byen og er opkaldt efter Milan Rastislav Štefánik, en soldat, der styrtede hans fly over Bratislava i 1919. Byer som Wien i Østrig og Brno i Tjekkiet er kun en times kørsel fra denne lufthavn.

Her er priserne angivet i den slovakiske valuta, Koruna (Skk), €1.00 = Skk 34 (januar, 2007).

Adresse

Bratislava Milan Rastislav Štefánik Airport
Letisko M.R. Štefánika
823 11 Bratislava 21
Slovakia

Lufthavnskoder

IATA lufthavnskode: BTS
ICAO lufthavnskode: LZIB

Transport

Lokal transport

Tog

Der er ingen togforbindelse med lufthavnen. En bus kører til togstationen i Bratislava.

Bil og bus

Lufthavnen ligger langs den vigtige motorvej D1. Du kan komme til centrummet af Bratislava i bil på 15 minutter (det tager lidt længere om morgenen og i myldretiden om aftenen). Frakørslen til lufthavnen (‘Letisko’) er tydeligt angivet.

Buslinje 61 kører hvert 10 eller 20 minutter til togstationen i Bratislava. Billetter er kun tilgængelige gennem billetautomaten. Turen til centrummet tager omkring en halv time. Fra togstationen er der gode sporvogns- og busforbindelser til resten af byen, herunder til den vigtigste busstation Bratislava AS Mlynské Nivy, trolleybus 210.

Terravision (tlf.: +421(0)2 3303 3324) opretholder en direkte forbindelse med Wiens bycentrum, denne bus kører fra stoppestedet foran Afgang C.

Biludlejning - Bratislava Lufthavn

I Ankomsthallen er der skranker for biludlejningsselskaber: Avis, Hertz, Europcar og Sixt. Du kan også reservere en udlejningsbil i forvejen ved at anvende tjenesten EasyTerra tilbyder. De sammenligner satserne for flere udbydere i et enkelt tilbud.

Taxa

Taxaer uden for Ankomsthallen opkræver høje priser for en tur til Bratislava. Det er bedre at bestille en taxa på telefon (tlf.: +421(0)2 4444 1111), så betaler du Skk 200-350, afhængigt af mængden af trafik og tidspunkt.

Lufthavnsparkering

Korttidsparkering er i parkeringspladsen foran terminalen og koster Skk 60 per time. Der er kun pladser til 500 biler. Der er billigere parkering i parkeringspladsen P2 og koster Skk 300 per dag, Skk 800 per uge. En pendulbus kører mellem denne parkering og terminalen. Du kan reservere en parkeringsplads (tlf.: +421(0)2 4857 6261).

Services

Servicer

Hoteller

Lufthavnen er tæt på Bratislava, hvor der er et stort udvalg af hoteller. Hvis du ønsker at overnatte tættere på lufthavnen, så er der to muligheder: City Hotel Bratislava (tlf.: +421(0)2 2060 6100) og det fashionable Hotel Kamila (tlf.: +421(0)2 4594 3611), der er etableret i et slot, det er ejet af den populære slovakiske skuespiller Kamila Magalova. For flere hoteller og for at reservere online kan du gå til Booking.com. De har et stort udvalg af hoteller med stor internet priser.

Butikker og restauranter

Der er et begrænset udvalg af butikker, restauranter og barer. Panorama Restaurant (tlf.: +421(0)2 3303 5050) er en á la carte restaurant på anden sal af Afgangshallen.

Bagage

Der er en skranke for tabte og fundet genstande i Bagagehallen (tlf.: +421(0)2 3303 3389). Overfor Afgangshallen ved parkeringspladsen er der en skranke, hvor du kan opbevare din bagage.

Information

Der er en generel serviceskranke i Ankomsthallen. Desuden er der et kontor fra Bratislava Kultur og Informationsservice, hvor du kan reservere hoteller, og der er kort og brochurer for seværdigheder. Du kan også købe Bratislava City Card, som omfatter blandt andet, ubegrænset brug af offentlige transportmidler.

Forretning

Der er to VIP lounges med pladser til højst 20 og 50 mennesker, henholdsvis på Afgangshallens anden sal, men der er begrænset forretningsservicer såsom fax og kopi. Hotel Kamila (se Hoteller) har værelser til leje til seminarer og pressekonferencer og tilbyder også servicer såsom sekretærbistand og catering.

Faciliteter for handicappede

Lufthavnen er tilgængelige for handicappede. Der er kørestolsramper, tilpasset elevatorer og toiletter. For assistance kan du gå til den generelle serviceskranke.

Andre servicer

Der er banker, vekselkontorer og hæveautomater, der er også betalingstelefoner. Førstehjælp er tilgængelig gennem den generelle serviceskranke i Ankomsthallen.

Kontakt

Kontakt

Adresse

Bratislava Milan Ratislav Štefánika Lufthavn
Letisko M.R. Štefánika
823 11 Bratislava 21
Slovakiet

Telefon, fax, e-mail

Telefon: +421(0)2 3303 3353
Fax: +421(0)2 4342 5829
E-mail: information@airportbratislava.sk

Lufthavnskoder

IATA lufthavnskode: BTS
ICAO lufthavnskode: LZIB

Hjemmesider