Malaga lufthavn: Malaga Lufthavn (AGP)

Malaga Lufthavn

Lufthavnen i den sydlige spanske by Malaga ligger otte kilometer sydvest for byen. Den er en af de ældste spanke lufthavne. I 1919 de spanske luftfarts pionerer var på jagt efter et egnet område til en lufthavn. De kom til et stykke jord, der er kendt som El Rompedizo. Det var også navnet på lufthavnen i nogen tid. Navnet blev senere ændret til García Morato og i 1965 blev den officielt Malaga Lufthavn.

I 2005 mere end 12,5 millioner passagerer fløj gennem Malaga Lufthavn. De fleste mennesker kommer fra Storbritannien. De travleste forbindelser er med London-Gatwick, Manchester, London-Luton og Dublin. Efter dem er Bruxelles og Amsterdam. I højsæsonen har Malaga Lufthavn meget travlt og ventetiden for at check ind kan være meget lang.

I begyndelsen af 2006 er mange aktiviteter begyndt at tilbyde bedre faciliteter for den voksende mængde af passagerer, der tager til de solrige destinationer på Costa del Sol. De arbejder på en ny terminal og der er planer for en anden bane.

Adresse

Malaga Lufthavn
Avenida García Morato
29004 Malaga
Spanien

Lufthavnskoder

IATA lufthavnskode: AGP
ICAO lufthavnskode: LEMG

Transport

Lokal transport

Tog

Malaga Lufthavn har en togstation med direkte forbindelser til Malaga, Torremolinos og Fuengirola. Der er planer om at udvide jernbaneforbindelsen videre mod vest så Marvella også vil være tilgængelige med tog. Men planerne vil ikke blive realiseret indtil 2012.

Togstationen er uden for Afgangshallen og er tilgængelige gennem fodgænger broen (fem-ti minutter til fods). Der er kun maskiner for at købe billetter. Ikke køre med tog uden billet fordi bøden er ti gange den normale pris. For mennesker, der har svært ved at gå, er stationen vanskeligt at få adgang til.

Bil og bus

Malaga og Marbella er også tilgængelige fra vejen N-340. Billige pendulbusser for turister afgår fra Terminal 1. I højsæsonen (sommer) bussen afgår til Malaga hver halve time og hver 45 minutter til Marbella.

Lufthavnen er også tilgængelige fra den vigtigste vej E-15, der går langs kysten. Malaga Lufthavn er klart angivet på vejskilte.

Biludlejning Malaga Lufthavn

Der er ingen mangel på biludlejningsfirmaer, der er omkring 20. Derfor har du et valg fra billige til dyre. Du kan finde lejeskranker i “kælderen” i Terminal 2, en etage lavere end Ankomsthallen. Du kan også reservere en udlejningsbil på forhånd ved hjælp af servicen EasyTerra tilbyder. De sammenligner satserne for flere udbydere i ét tilbud.

Taxa

Her er en indikation af taxasatser (pr. dag) til kendte steder langs Costa del Sol: Torremolinos € 9,00, Malaga € 12,00, Fuengirola € 23,00, Marbella € 47,00. Priserne er højere om aftener og nætter. Taxasatserne er angivet på store brune skilte.

Lufthavnsparkering

Parkeringsgarager P-T1 (langtidsparkering) og P-T2 (korttidsparkering) ligger ved terminalerne, men de er ikke særlig stor. Derfor er der en ny parkeringsplads, P3, som ligger lidt længere væk. Der er gratis pendulbus derfra til terminalerne. P3 ligger ud for den fremtidige terminal 3, som bliver bygget i dette øjeblik.

500 meter fra lufthavnen er der HolidayCarHire parkeringsplads med vagter og overvågning. Der er også en gratis pendulservice til lufthavnen.

Services

Service

Hoteller

Der er ingen hoteller i lufthavnen. Der er en skranke for reservationer af hoteller i Terminal 2. For flere hoteller og onlinereservationer kan du gå til Booking.com. De har et stort udbud af hoteller med store internetsatser.

Butikker og restauranter

Du kan finde toldfri butikker i Centro Commercial i Afgangshallen i Terminal 2. Disse har meget travlt, især i den travle sæson. For mere rolige barer og restauranter med mere af en spansk atmosfære går til Terminal 1. Du kan også finde enkelte stående butikker her.

Bagage

Lufthavnen har ikke nogen faciliteter til opbevaring af bagage. Hvis din bagage bliver væk er der en skranke for tabte bagage i Terminal 1.

Information

Der er informationsskranker i begge terminaler. Ansatte er let genkendelige i deres mynte grønne jakker.

Forretning

Lufthavnen har ikke et business center. Der er VIP-lounges med telefon, fax og e-mail-kapacitet til rådighed. Costa del Sol VIP-lounge (tlf.: +34(0)95 - 2048823) kan lejes for forsamlinger eller konferencer. Du kan finde denne i Terminal 2 samt Europa VIP-lounge (tlf.: +34(0)95 - 2048854).

Handicappede

Der er parkeringspladser reserveret til handicappede i terminalerne. Alle flyselskaber hjælper handicappede når det er nødvendigt. Togstationen er kun tilgængelig ved trapper. 

Andre service

Lufthavnen har en lægecenter, et apotek, en stilheds center (rummet for bøn) og forskellige rejsebureau skranker.

Udstillinger

Der er et udstillingsrum kaldet Sala de Exposiciones i hallen, der forbinder Terminal 1 og 2. Officielt er rummet for den første direktør for lufthavnen, Didier Daurat. Udstillingerne af lokale kunstnere skifter hver måned. Så, hvis du allerede har været i Malaga Lufthavn, er udstillingen stadig værd at se. Åbningstider: 10:00 – 13:30 og 17:00 – 21:00.

Yderligere huser Malaga Lufthavn National Luftfart Museum, hvor en oversigt over spanske luftfartsmyndigheder er givet. I haven er der en original Beechcraft B-18. Museet har kun skala modeller. Desuden er der motorer og andet udstyr fra begyndelsen af luftfarten indtil nu, herunder tøj for piloter, masker og gamle reklameplakater for luftfartsselskaber.

Kontakt

Kontakt

Adresse

Malaga Lufthavn
Avenida García Morato
29004 Malaga
Spanien

Telefon, fax, e-mail

Telefon: +34(0)95 204 8484
Fax: +34(0)95 204 8777
E-mail: lutrilla@aena.es

Lufthavnskoder

IATA lufthavskode: AGP
ICAO lufthavnskode: LEMG

Hjemmesider