San Francisco lufthavn: San Francisco Lufthavn (SFO)

San Francisco Lufthavn

San Francisco er en af USA´s travleste lufthavne. Den håndterer omkring 33 millioner passagerer om året. Lufthavnen har fire terminaler, som er forbundet med en gratis AirTrain. Det har tre indenlandske terminaler (T1, T2 og T3), som også håndterer fly til Canada og en international terminal. Vær venligst at tage hensyn til de lange køer for sikkerhedskontrol i USA.

Lufthavnskoder

IATA lufthavnskode: SFO
ICAO lufthavnskode: KSFO

Transport

Lokal transport

Tog

Der er en undergrundsbane til og fra lufthavnen. Lufthavnens BART (Bay Area Rapid Transit) station ligger på den blå linje. Den gratis AirTrain kører mellem terminalerne, parkeringsområder, biludlejningsfirmaer og BART station.

Bil og bus

Lufthavnen ligger omkring 22 kilometer syd for San Franciscos centrum, i nærheden af motorveje 101 og 380.

SamTrans busser stopper foran ankomsthallen (nær hall 2) ved T1. På den internationale terminal stopper busser på anden sal af hallerne A og G. Der er minibusser, der holder foran hver af de to terminalers afgangshal, og som du kan dele med andre passagerer. Disse minibusser, der drives af Airport Express (tlf.: +1(0)415 775 5121) kører, for eksempel, gennem hele byen.

Biludlejning San Francisco Lufthavn

Der er adskillige biludlejningsfirmaer i SFO biludlejningscentrum: Alamo, Avis, Budget, Dollar, Enterprise, National og Thrifty. Tag AirTrain blå linje for at komme til centrummets fjerde sal. Du kan også bestille en udlejningsbil på forhånd på EasyTerra, denne hjemmeside sammenligner flere biludlejningsfirmaer og deres priser samtidig.

Taxa

Taxaer er til rådighed foran terminalerne. En tur til San Francisco koster omkring USD 40. For ture fra lufthavnen, skal du betale et tillæg på USD 2. Mellem klokken 07:00 om morgenen og klokken 01:00 om natten, er taxaansatte i uniform for at hjælpe dig. Det er også muligt at leje en limousine fra en række virksomheder, for eksempel 1st Classic Limousines (tlf.: +1(0)800 658 6579).

Lufthavnsparkering

Korttidsparkering er til rådighed på parkeringshuset tæt på terminalen. En dags parkering på korttidsparkering koster op til USD 33. Parkeringsservice koster USD 28 for de første 24 timer.

AirTrain tager dig til de internationale parkeringshuse A og G på 10 minutter. Her koster en dags parkering op til USD 20. En pendulbus kan tage dig til langtidsparkeringsområde på 10 minutter. For USD 14 kan du parkere her i 24 timer. I lufthavnen er der plug-in muligheder for at genoplade elbiler. Der er også cykelparkeringsfaciliteter. For mere information om parkering, kontakt venligst (tlf.: +01(0)650 821 7900).

Services

Servicer

Hoteller

Westin San Francisco Airport (tlf.: +1(0)650 692 3500), Marriot Hotel (tlf.: +1(0)650 692 9100) er kun et par minutter væk fra lufthavnen. For flere hoteller og onlinereservationer, besøg venligst Booking.com. Denne hjemmeside tilbyder en bred vifte af hoteller til konkurrencedygtige (internet) priser.

Butikker og restauranter

I terminalerne er der mange butikker, restauranter og (snack) barer. Den internationale terminal (G) har de flotteste og smukkeste butikker. Men terminal 3 (F) har også en bred vifte af populære forhandlere.

Bagage

For tabte og fundne genstande, gå venligst til serviceskranken ved T1 eller kontakt tlf.: +1(0)650 821 7014. Du kan også lave din forespørgsel online

Information

Alle terminaler har serviceskranker, der giver dig oplysninger om lufthavnen og tidsplaner (tlf.: +01(0)650 821 2735). I informationskrankerne er der mange frivillige, der kan hjælpe dig.

Forretning

Triptel Business Center (tlf.: +1(0)650 821 8000) på den internationale terminal centralhal tilbyder flere faciliteter for forretningsrejsende: Udlejning af mobiltelefoner, internet, fax og fotokopiering. I hele lufthavnen er der gratis arbejdspladser med faciliteter for genopladning af bærbare computere.

Adgang for handicappede

San Francisco har toiletter for personer med nedsat mobilitet og telefoner til hørehæmmede. Der er især reserverede parkeringspladser for handicappede. Desuden har lufthavnen kørestolsramper og tilpasset elevatorer.

Andre servicer

Alle terminaler har pengeautomater. Der er et Medical Center (tlf.: +1(0)650 821 5600) på den internationale terminal centralhal. Der er et akvarium, et flymuseum og et bibliotek i lufthavnen. Gennem hele lufthavnen er der T-Mobile hotspots, som tilbyder høj hastighed Wifi forbindelser. Efter told ved terminal 3, i nærheden af Gate 83, er der en PowerPort for at genoplade din telefon eller bærbar. T1 og T3 har faciliteter for kæledyr.

Foran sikkerhedskontrol ved T1, i nærheden af (Gates 40-48), er der en Christian Science Læsesal, hvor du kan meditere, læse om at slappe af i stilhed. Den internationale terminal har Berman Reflection Room til meditation eller selvrefleksion.

Kontakt

Kontakt

Adresse

San Francisco International Lufthavn
PO Box 8097
San Francisco
CA 94128-8097
USA

Telefon, fax, e-mail

Telefon: +1(0)800 435 9736
E-mail: Gennem kontaktformular

Lufthavnskoder

IATA lufthavnskode: SFO
ICAO lufthavnskode: KSFO

Hjemmesider